Heerhugowaard – Een bruisende gemeente om te wonen

Comfortabel wonen op een centrale plek in de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Met alle denkbare voorzieningen onder handbereik. Op een steenworp afstand van de winkels, het station, restaurants en het theater. Wandelen en fietsen naar de vrije vergezichten van de omringende natuur. Een klein kwartiertje sturen van hartje Alkmaar. Ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimten binnen en buiten.

Voorzieningen

Uw naaste buur is het winkelcentrum Middenwaard, het grootste overdekte winkelcentrum van de kop van Noord-Holland. Met leuke winkels en boetiekjes. Grenzend een plein waar je een terrasje pakt en goed kunt eten en drinken in een van de vele restaurants. Leuk extraatje, theater Cool en de grote bioscoop Vue vindt u om de hoek.

Recreatie

Ook voor sportieve activiteiten is er veel aanbod in de omgeving. Bijvoorbeeld een overdekt zwembad, voetbal- en hockeyvelden en diverse sportscholen. Bij het Park van Luna kunt u onder andere waterskiën of suppen.
Stapt u liever op de fiets? Het strand bereikt u zo. Ook zijn op de fiets plaatsen als Bergen en Egmond prima te bereiken.

Zorgvoorzieningen

De levering van passende ondersteuning door lokale zorgaanbieder behoort tot de mogelijkheden, zowel van tijdelijke aard als met een meer permanent karakter. Maaltijdverzorging, thuiszorg of het ondernemen van activiteiten bieden net die ondersteuning waardoor u langer zelfstandig kunt blijven wonen. Precies de voorwaarde die een huis tot een veilig thuis maakt.

Op de locatie Stationsplein van de Noordwest Ziekenhuisgroep kunt u terecht voor diverse vormen van diagnostiek, zoals functie-onderzoek en bloedafname maar ook voor een spreekuurbezoek aan uw specialist. In de directe omgeving zijn diverse andere zorgvoorzieningen aanwezig als apotheek, huisarts, fysiotherapie en het oogheelkundig centrum Noord-Holland.

Bereikbaarheid

Gelegen in de het West-Friesland ligt mooi centraal Heerhugowaard. Goed om te weten dat Lapis Lazuli ook gunstig ligt ten opzichte van grote steden zoals Alkmaar, Zaanstad, Amsterdam. Maar ook Hoorn en Schagen zijn binnen een half uur per auto te bereiken.

Het station van Heerhugowaard ligt op 5 minuten fietsen of een kwartier lopen van uw woning. Vanuit hier heeft u snelle en directe verbindingen naar Enkhuizen, Purmerend en Den Helder.